Bekijk hier de algemene voorwaarden in pdf: algemene-voorwaarden.pdf
De Stichting School voor Zorgprofessionals (hierna: de aanbieder) verzorgt scholing voor zorgprofessionals, zowel via open inschrijving als incompany- en maatwerktrajecten. Hieronder worden de algemene voorwaarden van de aanbieder uiteengezet die van toepassing zijn. De meeste actuele voorwaarden zijn te vinden op de website van de aanbieder.
1. Definities
Artikel 1.1 Begrippen
In deze voorwaarden wordt verstaan onder:
- a. Aanbieder: de rechtspersoon die scholing en andere diensten aanbiedt, Stichting School voor Zorgprofessionals.
- b. Aanmelding: schriftelijke inschrijving van (een) potentiële deelnemer of deelnemers voor een scholing van de aanbieder.
- c. Accreditatie: toekenning van opleidingspunten door een beroepsorganisatie.
- d. Betaler: de deelnemer, de opdrachtgever, of de organisatie die namens de deelnemer gehouden is tot betaling van het deelnamegeld.
- e. Deelnemer: de natuurlijke persoon die zich aanmeldt voor deelname aan een scholing.
- f. Incompany- of maatwerkscholing: een scholing georganiseerd op verzoek van een opdrachtgever voor een interne groep (zorg)professionals.
- g. Opdrachtgever: de organisatie of natuurlijk persoon die een incompany- of maatwerkscholing aanvraagt
- h. Open scholing: een scholing waarvoor een deelnemer zich individueel, schriftelijk kan inschrijven.
- i. Overeenkomst: de overeenkomst tussen de aanbieder en een deelnemer of opdrachtgever
- j. Scholing: iedere vorm van training, cursus of andere leeractiviteit via open inschrijving, incompany of maatwerk.
- k. Schriftelijk: berichtgeving via post, per mail of via een formulier op de website.
- l. Studiemateriaal: al het materiaal dat de aanbieder in het kader van een scholingsactiviteit in papieren of digitale vorm ter beschikking stelt aan een deelnemer of opdrachtgever.
- m. Voorwaarden: deze algemene voorwaarden.
- n. Wangedrag: gedrag dat het gebruikelijke verloop van een scholing in ernstige mate verstoord.
- o. Website: de officiële website van de aanbieder (www.schoolvoorzorg.nl).
2. Algemene bepalingen
Artikel 2.1 Toepasselijkheid
- a. Deze voorwaarden gelden voor de website, alle aangeboden diensten door, inschrijvingen bij en overeenkomsten met de aanbieder, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.
- De aanbieder kan deze voorwaarden ten allen tijden wijzigen. Op iedere overeenkomst is de op dat moment meest recente versie van de voorwaarden van toepassing.
- c. Door inschrijving of het doen van een verzoek tot een incompany- of maatwerkscholing aanvaardt de betaler, deelnemer en/of opdrachtgeven deze voorwaarden.
- d. Per scholing kunnen aanvullende voorwaarden gelden, bijvoorbeeld voor inschrijving, deelname of de ontvangst van een deelnamecertificaat. Deze aanvullende voorwaarden worden voorafgaand aan de totstandkoming van de overeenkomst gecommuniceerd.
Artikel 2.2 Informatie over de aanbieder en scholing
- a. De informatie op de website of via andere communicatiemiddelen of -kanalen over de aanbieder en de scholing is bedoeld als indicatie en kan zonder voorafgaande aankondiging worden aangepast.
- b. De inhoud van de website, mailingen, folders, brochures, advertenties, aanbiedingen, reclames of andere communicatie met betrekking tot de aangeboden diensten en scholingen bindt de aanbieder niet en hieraan zijn geen rechten te ontlenen.
- c. De aanbieder is niet verantwoordelijk voor informatie van derden die wordt gebruikt in de scholing of waarnaar verwezen wordt via de website of andere communicatiemiddelen of -kanalen van de aanbieder.
Artikel 2.3 Prijzen en betaling
- a. Alle scholing is vrijgesteld van btw op basis van CRKBO-registratie (in aanvraag).
- b. Overige (on)kosten zijn opgenomen in de prijs, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.
- c. Kosten die de aanbieder moet maken om een factuur te innen komen geheel voor rekening van de betaler.
Artikel 2.4 Aansprakelijkheid en schade
- a. De aanbieder stelt de informatie op de website, de scholing en het studiemateriaal zeer zorgvuldig samen. Desondanks kan de aanbieder kan niet instaan voor onjuistheden, onrechtmatigheden, onvolledigheden of andere gebreken van de scholing, het studiemateriaal of andere aangeboden diensten, producten of informatie. De aanbieder sluit dan ook aansprakelijkheid uit voor schade die voortvloeit uit enige beslissing of handeling die is gebaseerd op het studiemateriaal, de scholing en/of aangeboden informatie.
- b. Aansprakelijkheid van de aanbieder voor eventuele schade die de deelnemer, betaler of opdrachtgever lijdt als gevolg van annulering van (delen van) een scholing is eveneens uitgesloten.
- c. Als de deelnemer, betaler of opdrachtgever schade lijden waarvoor de aanbieder aansprakelijk is, is die aansprakelijkheid van de aanbieder te allen tijde beperkt tot een maximumbedrag, dat gelijk is aan de vergoeding die de deelnemer, betaler of opdrachtgever op basis van de overeenkomst met de aanbieder is verschuldigd.
Artikel 2.5 Overmacht
- a. Onder overmacht wordt verstaan: iedere situatie waardoor partijen diens verplichtingen tijdelijk of blijvend niet kunnen nakomen, en die buiten diens invloedsfeer ligt.
- b. Omstandigheden die in elke geval, maar niet uitsluitend, als overmacht worden aangemerkt zijn: ziekte en/of ongeval van de trainer, het onvoorzien niet beschikbaar zijn van een cursuslocatie, pandemieën, technische storingen, of overheidsmaatregelen.
- c. Omstandigheden die in elk geval niet, maar niet uitsluitend, als overmacht worden aangemerkt zijn: een belangrijke (spoed)werkafspraak of een volle agenda.
- d. In geval van overmacht wordt de deelnemer of opdrachtgever hiervan onverwijld op de hoogte gebracht.
- e. Bij overmacht is de aanbieder gerechtigd haar verplichtingen te annuleren of tijdelijk op te schorten, dan wel een soortgelijke scholing aan te bieden. Als nakoming van de overeenkomst niet mogelijk is binnen 6 maanden, dan hebben partijen de bevoegdheid om de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden. Het betaalde bedrag wordt dan gerestitueerd.
- f. De aanbieder is niet aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit overmacht.
Artikel 2.6 Deelnamecertificaten
Certificaten worden verstrekt aan deelnemers die de volledige scholing volgen, mits voldaan is aan de voorwaarden zoals vermeld bij de betreffende scholing of zoals overeengekomen in de overeenkomst tot een incompany- of maatwerkscholing.
Artikel 2.7 Accreditatie
- a. Indien een scholing geaccrediteerd is, wordt dit vermeld.
- b. Aanmelding voor accreditatiepunten gebeurt na afronding en betaling.
Artikel 2.8 Auteursrecht en intellectuele eigendom
- a. Alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de scholingen en het studiemateriaal berusten bij de aanbieder.
- b. Informatie beschikbaar gesteld door de aanbieder verband houdende met de scholing, waaronder studiemateriaal, mag uitsluitend voor eigen gebruik worden toegepast. Het is niet toegestaan om de informatie beschikbaar gesteld door de aanbieder verband houdende met de scholing, waaronder studiemateriaal, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de aanbieder te verveelvoudigen, te verkopen, beschikbaar te stellen aan derden, openbaar te make of op andere wijzen te delen.
- c. Het is de deelnemer, betaler of opdrachtgever niet toegestaan om op basis van de door aanbieder verzorgde scholing zelf en/of in samenwerking met derden deze openbaar te maken of een soortgelijke scholing te (doen) ontwikkelen of te (doen) verzorgen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de aanbieder.
Artikel 2.9 Beëindiging overeenkomst
- a. De aanbieder kan de overeenkomst schriftelijk beëindigen bij wanbetaling of wangedrag.
- b. Bij het beëindigen van de overeenkomst wegens wangedrag wordt er geen geld gerestitueerd.
Artikel 2.10 Vertrouwelijkheid en zorgvuldigheid
Alle informatie over organisaties en personen die tijdens de uitvoering van de scholing bekend wordt bij medewerkers, trainers en andere betrokkene bij de aanbieder wordt als vertrouwelijk beschouwd en met zorgvuldigheid behandeld. Deze informatie wordt niet gedeeld met anderen, tenzij degene van wie de informatie afkomstig is uitdrukkelijk toestemming geeft voor het delen van deze informatie of er sprake is van een wettelijke verplichting.
3. Open scholing
Artikel 3.1 Totstandkoming overeenkomst en betaling
- a. De overeenkomst komt bij een open scholing tot stand na aanmelding, via het formulier op de website of anderszins, en schriftelijke bevestiging van deze inschrijving door de aanbieder aan de deelnemer.
- b. Een aanmelding geldt ten alle tijden voor de totale periode van de scholing.
- c. Na aanmelding en aanvaarding van deze aanmelding heeft de deelnemer een bedenktijd van 14 dagen waarbinnen de deelnemer de aanmelding zonder kosten ongedaan te maken. Na het verstrijken van deze termijn is de deelnemer verplicht tot betaling.
- d. Na inschrijving ontvangt de deelnemer een betaalverzoek. Dit betaalverzoek dient binnen 14 dagen na verzending betaald te worden.
- e. De aanbieder kan toelatingseisen stellen aan de deelnemer. Deze eisen worden uiterlijk bij de aanvaarding van de inschrijving kenbaar gemaakt.
- f. De aanbieder heeft te allen tijde het recht om een inschrijving van een deelnemer te weigeren.
Artikel 3.2 Betaling door derden
- a. Als een derde partij, zoals een werkgever, de betaling verzorgt, blijft de deelnemer verantwoordelijk voor een correcte aanmelding.
- b. De deelnemer dient bij inschrijving aan te geven dat een derde de betaling verzorgt en de bijbehorende facturatiegegevens volledig aan te leveren.
- c. Als de derde partij de factuur niet (tijdig) voldoet, blijft de deelnemer hoofdelijk aansprakelijk voor het volledige factuurbedrag.
- d. Geschiedt betaling niet binnen de gestelde termijn, dan vervalt de inschrijving.
- e. De deelnemer verplicht zich de betaler op de hoogte te stellen van deze voorwaarden.
Artikel 3.3 Annulering door de aanbieder
- a. De aanbieder behoudt zich het recht voor om een open scholing te annuleren of te wijzigen bij onvoldoende aanmeldingen. De aanbieder stelt de deelnemers hiervan zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 3 weken voor aanvang van de scholing schriftelijk op de hoogte.
- b. Bij annulering door de aanbieder wordt het al betaalde bedrag volledig gerestitueerd.
Artikel 3.4 Annulering door de deelnemer
- a. Een deelnemer kan de overeenkomst alleen schriftelijke annuleren. Een annulering is pas definitief na bevestiging van de aanbieder.
- b. Bij annulering dient rekeningen gehouden te worden met onderstaande termijnen:
- Annulering tot 6 weken voor aanvang: 10% van het bedrag wordt ingehouden.
- Annulering tussen 6 en 4 weken voor aanvang: 50% van het bedrag wordt ingehouden.
- Annulering binnen 4 weken voor aanvang: het volledige bedrag wordt ingehouden.
- c. Een scholing bestaande uit meerdere bijeenkomsten kan niet tussentijds geannuleerd worden. De datum van de eerste scholing geldt als aanvangsdatum.
Artikel 3.5 Vervanging van de deelnemer
- a. De deelnemer mag zich laten vervangen door een andere deelnemer, mits dit uiterlijk 3 weken voor aanvang schriftelijk is gemeld en de vervanger voldoet aan eventuele toelatingseisen.
- b. De vervanging is pas definitief na bevestiging van de aanbieder.
Artikel 3.6 Uitvoering en wijzigingen
- a. De aanbieder streeft naar een zorgvuldige uitvoering van elke scholing.
- b. De aanbieder kan de inhoud en het programma van de scholing wijzigingen, als redelijkerwijs niet kan worden gevergd van de aanbieder dat zij de scholing uitvoert zoals aangekondigd. In geval van wijziging zal de aanbieder zoveel mogelijk aansluiting zoeken bij de oorspronkelijke inhoud van de scholing.
- c. De aanbieder kan de scholingslocatie en de trainers wijzigen als daartoe aanleiding toe.
4. Incompany- en maatwerkscholing
Artikel 4.1 Totstandkoming overeenkomst
- a. Voor incompany- of maatwerkscholing wordt een offerte uitgebracht. De overeenkomst komt tot stand na ondertekening van de offerte door de opdrachtgever.
- b. Een offerte heeft een geldigheid van 1 maand, tenzij de offerte anders vermeld.
- c. De door de aanbieder gemaakte offertes zijn vrijblijvend en herroepelijk.
Artikel 4.2 Betaling
Opdrachtgevers van incompany- of maatwerkscholing ontvangen, na totstandkoming van de overeenkomst, een factuur. Deze factuur dient in één termijn en binnen 14 dagen gerekend vanaf de factuurdatum betaald te worden.
Artikel 4.3 Verantwoordelijkheden opdrachtgever
- a. Bij incompanyscholing zorgt de opdrachtgever voor:
- (Tijdige) informatievoorziening aan deelnemers.
- Een geschikte cursusruimte met scherm, geluid en de voor de scholing gewenste opstelling.
- Lunchvoorziening voor alle deelnemers en trainer(s).
- Een contactpersoon op locatie en technische ondersteuning op de eerste dag van de scholing.
- b. In de offerte kunnen aanvullende voorwaarden opgenomen worden waaraan de opdrachtgever moet voldoen.
Artikel 4.4 Annulering door de opdrachtgever
- a. Een opdrachtgever kan de overeenkomst alleen schriftelijke annuleren. Een annulering is pas definitief na bevestiging van de aanbieder.
- b. Bij annulering dient rekeningen gehouden te worden met onderstaande termijnen, tenzij in de offerte anders overeengekomen is:
- Annulering tot 3 maanden voor aanvang: 25% van het totaalbedrag is verschuldigd.
- Annulering tot 2 maanden voor aanvang: 50% van het totaalbedrag is verschuldigd.
- Annulering tot 1 maand voor aanvang: 75% van het totaalbedrag is verschuldigd.
- Annulering binnen 1 maand voor aanvang: 100% van het totaalbedrag is verschuldigd.
Artikel 4.5 Tussentijdse beëindigen overeenkomst door de aanbieder
- a. Aanvullend op het genoemde in artikel 2.9 kan de aanbieder een overeenkomst tussentijds beëindigen als de opdrachtgever niet voldoet aan artikel 4.3.
- b. Bij een annulering op deze gronden wordt er geen geld gerestitueerd.
5. Slotbepaling
Artikel 5.1 Persoonsgegevens
Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de AVG. Meer informatie hierover is te vinden in de privacyverklaring.
Artikel 5.2 Vragen en klachten
- a. Klachten over de scholing of de trainer worden bij voorkeur met de trainer besproken. Lukt het niet om de klacht op die manier op te lossen, dan kunnen klachten kenbaar gemaakt worden via de klachtenregeling. Deze is te vinden op onze website.
- b. Het indienen van een klacht kan niet leiden tot een opschorting van de betalingsverplichting van de betaler.
- c. Voor vragen over deze voorwaarden kun je contact opnemen via info@schoolvoorzorg.nl.
Artikel 5.3 Toepasselijk recht en geschillen
Op deze voorwaarden is Nederlands recht van toepassing. Geschillen worden voorgelegd aan de bevoegde rechter.